. : English : .
 
   MTF
 
WebDesign: KM-SoftLab.
 
 
 
40.

"Σ "

03 - 10. , 2005
 
  , 3
20:30 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
Доделување на наградите за животно дело
Блаже МИНЕВСКИ
  СОВРШЕНСТВО ИЛИ СМРТ
  : Владо ЦВЕТАНОВСКИ
  Народен театар "Војдан Чернодрински" - Прилеп
  НУЦК "Марко Цепенков"   

  , 4
12:00 Селвиназе АБАЗИ
  ФОТОГРАФИИ
  : Владимир МИЛЧИН
  Детски театарски центар - Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    (OFF )
19:30 Војдан ЧЕРНОДРИНСКИ, Горан СТЕФАНОВСКИ
  ДУХОТ НА СЛОБОДАТА
  : Мартин КОЧОВСКИ, Дејан ПРОЈКОВСКИ, Деан ДА
  Народен театар - Битола
  НУЦК "Марко Цепенков"    (ON )
22:00 Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ
  ФИЛОКТЕТ
  : Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ
  Театар "Солза и смеа" Софија, Р.Бугарија
  Театар "Војдан Чернодрински"    (OFF )
00:00 Перформанс
  OUCH-COUCH
  Koреографија: Искра Шукарова, Музика: Дарија Андовска
  Денови на Македонска музика и "Локомотива" - Скопје
  Фоаје - НУЦК "Марко Цепенков"    (OFF )

  , 5
12:00 Васил ПУЈОВСКИ
  КРАЛОТ КУСКУЛЕ ПРВИ
  : Коле АНГЕЛОВСКИ
  Театар за деца и младинци - Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    (OFF )
12:00 ДЕН ПОСВЕТЕН НА ТВОРЕШТВОТО НА БЛАГОЈА РИСТЕСКИ-ПЛАТНАР
  НУЦК "Марко Цепенков"   
19:30 Николај Васиљевич ГОГОЉ
  ЖЕНИДБА
  : Гаро АШИКЈАН
  Народен театар "Антон Панов" - Струмица
  НУЦК "Марко Цепенков"    (ON )
20:00 Вилијам ШЕКСПИР
  БУРА
  : Александар ПОПОВСКИ
  Турски театар - Скопје
  Народен театар - Битола    (OFF )
22:00 Алексеј СЛАПОВСКИ
  ВИШНОВАТА ГРАДИНКА
  : Владимир МИЛЧИН
  Народен театар - Куманово
  Театар "Војдан Чернодрински"    (ON )
00:00 Милорад ПАВИ?
  ЗАСЕКОГАШ И ДЕН ПОВЕ?Е
  : Мартин КОЧОВСКИ
  Народен театар - Битола
  НУЦК "Марко Цепенков"    (OFF )

  , 6
19:30 Азиз НЕСИН
  АЗИЗНАМЕ
  : Јуџел ЕРТЕН
  Турски театар - Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    (ON )
22:00 Овен МЕК КАФЕРТИ
  СЦЕНИ ОД ЖИВОТОТ
  : Филип ЛЕ МОАН
  Македонски народен театар - Драма
  НУЦК "Марко Цепенков"    (ON )
00:00 Ежен ЈОНЕСКО
  КРАЛОТ УМИРА
  : Дејан ПРОЈКОВСКИ
  Народен театар - Куманово
  Театар "Војдан Чернодрински"    (OFF )

  , 7
11:00 Промоција на театролошка литература објавена меѓу двата фестивали
  НУЦК "Марко Цепенков"   
19:30 Ресул ШАБАНИ
  ФАНИ ДОА?А САМ
  : Адонис ФИЛИПИ
  Албански театар - Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    (ON )
22:00 Дејан ДУКОВСКИ
  ДРУГА СТРАНА
  : Слободан УНКОВСКИ
  ФУТУРА 2/2 и Драмски театар - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    (ON )
00:00
  ИСПИТНА ПРЕТСТАВА
  Факултет за драмски уметности - Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    (OFF )

  , 8
11:00 Промоција на театролошка литература објавена меѓу двата фестивали
  НУЦК "Марко Цепенков"   
19:30 Коле ЧАШУЛЕ
  ЦРНИЛА
  : Дејан ПРОЈКОВСКИ
  Народен театар - Штип
  НУЦК "Марко Цепенков"    (ON )
20:00 Хенри АДАМС
  СОСЕДИТЕ
  : Срѓан ЈАНИ?ИЈЕВИ?
  Албански театар - Скопје
  Народен театар - Битола    (OFF )
22:00 АРИСТОФАН
  ЖЕНИ ВО НАРОДНОТО СОБРАНИЕ
  : Петрос ПАНАМАС
  Народен театар "Ј.Х.К. ?инот" - Велес
  Театар "Војдан Чернодрински"    (ON )
00:00 Ненад ВУЈАДИНОВИ?
  LOOPING
  : Драган ОСТОЈИ?
  Народен театар "Тоша Јованови?" - Зрењанин, Р.Србија и Црна Гора
  НУЦК "Марко Цепенков"    (OFF )

  , 9
11:00 Промоција на театролошка литература објавена меѓу двата фестивали
  НУЦК "Марко Цепенков"   
12:00 ТОЧНО НА ПЛАДНЕ, СО МАЈСТОРОТ: ЈОРДАН ПЛЕВНЕШ
Модератор: Лилјана Мазова
  НУЦК "Марко Цепенков"   
18:00 Горан СТЕФАНОВСКИ
  ЖИВ ЧОЕК (EVERYMAN)
  : Деан ДАМЈАНОВСКИ
  Драмски театар - Скопје
  Народен театар - Битола    (OFF )
19:30 Карло ГОЛДОНИ
  РИБАРСКИ КАРАНИЦИ
  : Коле АНГЕЛОВСКИ
  Народен театар "Војдан Чернодрински" - Прилеп
  Театар "Војдан Чернодрински"    (ON )
22:00 Горан СТЕФАНОВСКИ
  ЛЕТ ВО МЕСТО
  : Љупчо ?ОРГИЕВСКИ
  Драмски театар - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    (ON )
00:00 Јордан ПЛЕВНЕШ
  ПОСЛЕДНИОТ МАЖ ПОСЛЕДНАТА ЖЕНА
  : Димитар СТАНКОСКИ
  Копродукција: Театар "Ефемерид" - Роан, Р.Франција и Театарска груп
  Театар "Војдан Чернодрински"    (OFF )

  , 10
12:00 КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИУМИ
  НУЦК "Марко Цепенков"   
20:00 СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ
Доделување на наградите
Сашко НАСЕВ
  ЧИЈА СИ
  : Виолета ?ОЛЕВА
  Универзална сала - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"