. : English : .
 
   MTF
 
WebDesign: KM-SoftLab.
  OFF
 
 
41.

"Σ "

02 - 09. , 2006
 
Вилијам ШЕКСПИР  
ХАМЛЕТ ЗА ПОЧЕТНИЦИ
Народен театар - Битола
: Деан ДАМЈАНОВСКИ

Избор на музика: Христо БОЈА?ИЕВ
Дизајн: Филип ЈОВАНОВСКИ
 
:
Огнен ДРАНГОВСКИ - Раскажувач 1
Иван ЈЕРЧИ? - Раскажувач 2
Николче ПРОЈЧЕВСКИ - Актер
Илина ЧОРЕВСКА - Актер
Васко МАВРОВСКИ - Актер
Јулијана МИРЧЕВСКА - Актер
Мартин МИРЧЕВСКИ - Актер
Габриела ПЕТРУШЕВСКА - Актер
 
Инспициент: Мирослав ЛАЗАРЕВСКИ
Суфлер: Радојка ДИМЕСКА
, 4 , 22:00; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Жан-Батист МОЛИЕР  
ТАРТИФ
Турски театар - Скопје
: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Сценограф: Владо ?ОРЕСКИ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Кореограф: Кренаре НЕВЗАТИ - Кери
 
:
Мустафа ЈАШАР - Оргон
Бедиа БЕГОВСКА - Елмира
?енап САМЕТ - Дамис
Филиз АХМЕТ - Маријана
Селпин КЕРИМ - Валер
Тамер ИБРАХИМ - Клеант
Елјеса КАСО - Тартиф
Несрин ТАИР - Дорина
 
Музичари:
?око АЛОСКИ - труба
Игор ВАСИЛЕВ - контрабас
Јовче ПЕТКОВСКИ - хармоника
Благоја АНТОВСКИ - тапани

Инспициент: Абдурахман РАХМАН
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Тон: Фахредин БУШИ
Светло: Орхан МЕХМЕТ
Столарија: Дилавер РАХМАН, Нури ИСМАИЛ
Декоратери: Скендер ДАЦИ, Суат РАХМАН, Мехмет ИСМАИЛ, ?енгиз ХАЛИЛ, Шефкет ЕМРУЛАХ, Сами ЈАКУПИ, Зекирија АБДИ, ?елал ЛУЖА, Хисни ВИЛА
Изведба на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија СУЛЕЈМАНИ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка: Милка МИНОВА, Авди БИЛАЛ
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Организатор: Рамадан ИБРАХИМ
Директор: Атила КЛИНЧЕ
, 5 , 22:00; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Срѓан ЈАНИ?ИЈЕВИ?  
КУПИДОНА
Драмски театар - Скопје
: Срѓан ЈАНИ?ИЈЕВИ?

Драматург: Игор ?УЛАВКОВСКИ
Сценограф: Сергеј НИКУЉСКИ
Костимограф: Лидија ГЕОРГИЕВА
Музика: Поган ПАГАН
Кореограф: Иво ДИМЧЕВ
 
:
Надежда ПЕТРОВСКА - Купидона
Драган СПАСОВ - Љубац
Лазе МАНАСКОВСКИ - Прв полицаец, втор маскиран
Гоце ТОДОРОВСКИ - Втор полицаец, трет маскиран
Дејан ЛИЛИ? - Челик
Ана КОСТОВСКА - Мајката
Сашо ТАСЕВСКИ - Мајмун, специјална полиција
Бранко ?ОРЧЕВ - Прв маскиран
Ирена РИСТИ? - Хороводка
Калина НАУМОВСКА - Хор
Гордана ЕНДРОВСКА - Хор
Сашка ДИМИТРОВСКА - Хор, специјална полиција
 
суфлер: Жаклина ?ЕОГИЕВСКА
, 7 , 22:00; Драмски театар - Скопје
« 

Мигуел Де СЕРВАНТЕС / Михаил БУЛГАКОВ  
ДОН КИХОТ
Народен театар - Штип
: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Сценограф: Владо ?ОРЕСКИ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Кореограф: Александар ИЛИЕВ
 
:
Раде РОГОЖАРОВ - ДОН КИХОТ
Методија КОЛОСКИ - САНЧО ПАНСА
Владимир ТУЛИЕВ
Ива ЗЕНДЕЛСКА
Милорад АНГЕЛОВ
Кристина АТАНАСОВА
Михајло ПЕТРЕВСКИ
Игор ИВАНОВСКИ
 
Светло мајстор: Методи САЗДОВ
Инспициент: Мијалче КОЦЕВ
Реквизитер: Митко ШАЛЕВ
Гардеробер: Верче ДАВЧЕВА
Шеф на сцена: Миланчо ГЕОРГИЕВ
Видео продукција: ОВЕРМИНД СТУДИО
Аниматори: Љубан Стамени? и Игор Трајковски
, 8 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
«