. : English : .
 
   MTF
 
 
 
 
42.

"Σ "

01 - 07. , 2007
 
Николај Васиљевич ГОГОЉ  
РЕВИЗОР
Македонски народен театар - Скопје
: Владимир МИЛЧИН

Сценограф: Крсте ?ИДРОВ
Костими: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Миодраг НЕЧАК
 
:
Владо ЈОВАНОВСКИ
Сашка ДИМИТРОВСКА
Камка ТОЦИНОВСКИ
Оливер МИТКОВСКИ
Даница ГЕОРГИЕВСКА
Јордан СИМОНОВ
Емил РУБЕН
Владимир ЕНДРОВСКИ
Трајче ГЕОРГИЕВ
Магдалена РИЗОВА-ЧЕРНИХ
Зоран ЉУТКОВ
Петар АРСОВСКИ
Кирил КОРУНОВСКИ
Васил ШИШКОВ
Катина ИВАНОВА
Искра ВЕТЕРОВА
Кирил ПОП ХРИСТОВ
Александар ШЕХТАНСКИ
 
Инспициент: Перо СТРАТРОВ
Суфлер: Зорица БЛАГОЕВСКА
, 1 , 20:30; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Ежен ЈОНЕСКО  
МАКБЕТТ
Народен театар - Битола
: Јон КАРАМИТРУ

Превод: Коле АНГЕЛОВСКИ и Оливер ИВАНОВСКИ
Адаптација: Јон КАРАМИТРУ (Романија)
Сценографија: Стефан КАРА?ИУ (Романија)
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Оригинална музика: Марјан НЕЧАК
Музичка илустрација: Јон КАРАМИТРУ
Перкусии: Благојче БОЈЧЕСКИ
 
:
Макбетт: Иван ЈЕРЧИ?
Леди Данкан, Леди Макбетт, Прва вештица: Габриела ПЕТРУШЕВСКА
Данкан: Петар МИРЧЕВСКИ
Лимонадџија, Прв офицер: Борис ЧОРЕВСКИ
Кандор, Војник: Петар ГОРКО
Банко: Огнен ДРАНГОВСКИ
Гламис: Душко ЈОВАНОВИ?
Слугинка, Втора вештица: Соња МИХАЈЛОВА
Прислужничка на Макбетт: Илина ЧОРЕВСКА
Придружничка на Данкан: Викторија СТЕПАНОВСКА
Ранет војник и ловец на пеперуги: Мартин МИРЧЕВСКИ
Макол: Никола ПРОЈЧЕВСКИ
 
Светло: Илија ДИМОВСКИ
Инспициент: Боне СТОЈЧЕВСКИ
Суфлер: Зорка ?АКОВСКА
, 2 , 19:30; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Сем ШЕПАРД  
ПРОКЛЕТСТВОТО НА ИЗГЛАДНЕТАТА КЛАСА
Народен театар - Велес
: Никола РИСТОВ

Костими: Невена ТАСЕВА ПЕТРОВИ?
Сцена: Дејан ТРИПУНОВСКИ
Избор на музика: Никола РИСТОВ
 
:
Вестон: Јордан ВИТАНОВ
Ела: Слободанка ЧИЧЕВСКА
Весли: Игор АНГЕЛОВ
Ема: Кети БОРИСОВСКА
Тејлор: Александар ?ЕОРГИЕВ
Елис: Кирил ГРАВЧЕВ
Малком: Едмонд СОТИР
 
Инспициент/Суфлер: Славиша ?ЕОРГИЕВ
Светло: Благој ПОДЛЕШКИ
Тон: Лазе ТЕОВ
Гардероба: Јулија АН?ЕЛОВСКА
Реквизита: Спасе ПЕТРУШЕВ
Сцена: Игор АНГЕЛОВ, Марјан ТОДОРОВСКИ, Дејан КРСТЕВСКИ
, 2 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Андреј РОЗМАН  
ТАРТИФ
Народен театар - Штип
: Владо ЦВЕТАНОВСКИ

Сценографија: Владо ?ОРЕВСКИ - Рафик
Костими: Благој МИЦЕВСКИ
Избор на музика: Милорад АН?ЕЛОВ
Драматург на претставата: Дарко Јан СПАСОВ
Видео дизајн: Љубан СТАМЕНИ?
 
:
Тартиф: ?орѓи ЈОЛЕВСКИ К.Г.
Елмира: Зорица СТОЈАНОВСКА
Оргон: Раде РОГОЖАРОВ
Маријана: Жаклина ПЕТРОВСКА
Дамис: Ненад МИТЕВСКИ
Валер: Милорад АН?ЕЛОВ - Мики
Дорина: Наташа ПЕТРОВИ?
 
Видео оператер: Владимир ТУЛИЕВ
, 3 , 19:30; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Мартин КРИП  
ОБИДИ
Народен театар - Куманово
: Роберт СИМОНОВСКИ

Сценографија: Далибор ТРЕНЧЕВСКИ
Костимографија: Мери ЈОВАН
Музика: Милан ДИМУШЕВСКИ
Кореографија: Александра ПЕШЕВСКА
 
:
Горан ИЛИ?
Јасмина ВАСИЛЕВА
Драгиша ДИМИТРИЈЕВСКИ - Шипе
Александра ПЕШЕВСКА
Љупчо Хаџи СТОЈАНОВ
Кети ДОНЧЕВСКА ИЛИ?
Сашко КОЦЕВ
 
Суфлер: Љубинка ПЕТКОВСКА
Инспициент: Антонио ПЕШЕВСКИ
Маркетинг: Митка МИЛКОВСКА
Светло мајстор: Звонимир МИЦЕВСКИ
Тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
Декоратери: Драги АНГЕЛОВСКИ, Бобан МИЛАНОВСКИ, Марјан МИЛАНОВСКИ
Реквизитер и гардеробер: Јадранка БОЈКОВСКА
, 4 , 19:30; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Мајкл ФРЕИН  
ЗАД КУЛИСИ
Турски театар - Скопје
: МИЛОШЕВСКИ – ПОПОВА

Превод: Љаље ЕРЕН
Драматург: Катерина МОМЕВА
Сценографија: Беди ИБРАХИМ
Костимографија: Тихомир СПИРОВСКИ
Музика: Огнен АТАНАСОВСКИ
Кореографија: Васил ЗАФИРЧЕВ
Асс. на костимограф: Снежана СПАСОВСКА
 
:
Лојд Даглас, режисер: ?енап САМЕТ
Доти Оутли - Госпоѓа Клакет, актер: Бедиа БЕГОВСКА
Гери - Роџер, актер: Љуран АХМЕТИ
Брук - Вики, актер: Филиз АХМЕТ
Фредерик - Филип, актер: Неат АЛИ
Белинда - Флавија, актер: Фунда ИБРАХИМ
Селсдон - Провалникот, актер: Мустафа ЈАШАР
Тим, организатор: Един ЈАКУПОВИ?
Попи, инспициент: Несрин ТАИР
 
Светло: Орхан МЕХМЕТ, Идавер ?ЕМАИЛ
Изработка на декор: Дилавер РАХМАН, Нури ИСМАИЛ
Изведба на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија СУЛЕЈМАНИ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка: Авди БИЛАЛ, Фатмире ШЕРИФИ
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ,
Камера и фотографија: Душан КАРДАЛЕВСКИ, Кристијан ВОЈДАНОВСКИ
Суфлер: Фејхан АХМЕТ
Координатор: ?анан АЛИ - ?умкар
Технички директор: дипл. арх. Стојан МИХАЈЛОВ
Шеф на сцена: Скендер ДАЦИ
Декоратери: Шефкет ЕМРУЛАХ, Сами ЈАКУПИ, Хисни ВИЛА, ?елал ЛУЖА, Мехмед ИСМАИЛ, Суат РАХМАН, ?енгиз ХАЛИЛ, Зекирија АБДИ
Тон: Фахредин БУШИ
Организатор: Рамадан ИБРАХИМ
Директор: Наџи ШАБАН
, 4 , 22:00; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Авни ХАЛИМИ  
ЛАВИРИНТИТЕ НА СЕ?АВАЊЕТО
Албански театар - Скопје
: Куштрим БЕКТЕШИ

Продуцент: Ромир ЈАКУПИ
Сценографија: Љубчо ЈОВАНОВ
Асс. Срѓан МИТРОВИ?
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Марјан НЕЧАК
 
:
Музбајдин ?АМИЛИ - Мучи
Мендим МУРТЕЗИ
Мирлинда САИТИ
Вјолца БЕКТЕШИ-ХАМИТИ
Зарије ЈОНУЗИ
Муса ИСУФИ
Хисмет РАМАДАНИ
Салаетин БИЛАЛ (Гласот)
, 5 , 19:30; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Јануш ГЛОВАЦКИ  
ЧЕТВРТАТА СЕСТРА
Народен театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп
: Кирил ПЕТРЕСКИ

Продуцент: Ромир ЈАКУПИ
Сценографија: Љубчо ЈОВАНОВ
Асс. Срѓан МИТРОВИ?
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Марјан НЕЧАК
 
:
Бабушка: Мими ТАНЕВСКА
Генералот: Кирил РИСТОСКИ
Тања: Викторија СТЕПАНОВСКА
Вера: Јасмина МИЦОВСКА - СТАНКОСКА
Катја: Марија СПИРКОСКА
Коља: Зоран ИВАНОСКИ
Иван Павлович: Игор АНГЕЛОВ
Миша: Владимир ?ОР?ИЈОСКИ
Јуриј: Марјан ЧАКМАКОСКИ
Костја: Игор ТРПЧЕСКИ
Стјопа: Александар ТОДЕСКИ
?он: Милан СЕКУЛОСКИ
, 5 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ  
МАКЕДОНСКИ РУЛЕТ
Драмски театар - Скопје
: Сашо МИЛЕНКОВСКИ

Сценографија, костими: Тихомир СПИРОВСКИ
Асистент на костимографот: Раде ВАСИЛЕВ
Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Асистент на режија: Драгана МИЛОШЕВСКА
 
:
Мустакот: Сенко ВЕЛИНОВ
Јане: Игор СТОЈЧЕВСКИ
Мајката: Јелена ГАЛЕВСКИ
Иванов: Диме ИЛИЕВ
Терзи?: ?орѓи ТОДОРОВСКИ
Донка: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ - АЛЕКСИ?
Мргуд: Зоран ЉУТКОВ
Крум: Васил ЗАФИРЧЕВ
Тоза: Гоце ТОДОРОВСКИ
Цига: Ванчо ПЕТРУШЕВСКИ
Мита Топ: ?окица ЛУКАРЕВСКИ
Танаско: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
Спасе: Рубенс МУРАТОВСКИ
Селанката: Душица СТОЈАНОВСКА
Макс: Петар ТЕМЕЛКОВСКИ
Луки?: Анастас ТАНОВСКИ
Војник I: Гораст ЦВЕТКОВСКИ
Војник II: Борче НАЧЕВ
 
Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Мајстор на светло: Киро СТАВРЕВСКИ
, 6 , 20:00; НУЦК "Марко Цепенков"
«