. : English : .
 
   MTF
 
 
 
 


"Σ "


 
09.05.2017 Усвоена програмата за 52 МТФ
Собранието на фестивалот ја усвои предложената програма на уметничкиот директор. Во официјалната програма на 52-то издание на фестивалот ?е бидат прикажани 12 претстави: „Тартиф“ на Македонски народен театар - Скопје, „Венецијанскиот трговец“ на Драмски театар - Скопје, „Трудна приказна“ на Театар „Комедија“ - Скопје, „Ана Комнена“ на НУЦК „Ј.Х.К ?инот“ - Театар Велес, „Вечера на ронките“ на Албански театар - Скопје, „Отело“ на Турски театар - Скопје, „Лазаревото писмо“ на НУЦК „Ацо Шопов“ - Народен театар Штип, „Злосторство и казна“ на Народен театар - Битола, „?он Габриел Боркман “ на НУЦК „Антон Панов“ - Театар Струмица, „Хај фај“ на НУЦК „Трајко Прокопив“ - Театар Куманово, „Аналфабет“ на НУЦК „Григор Прличев“ - Театар Охрид, „Фигурае венерис хисториае (Љубовни пози на историјата)“ на Театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп. Фестивалот ?е се одржи во периодот од 9 до 16 јуни 2017.