. : English : .
 
   MTF
 
 
 
 
44.

"Σ "

05 - 11. , 2009
 
Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ  
СВЕТО СРЦЕ
Македонски народен театар - Скопје
: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Сценограф и костимограф: Мери ЈОВАН
Музика: Константин КАЈШАРОВ
Лектор: Цветанка НЕДАНОВСКА
 
:
Скомрах кој го игра Јован: ?орги ЈОЛЕВСКИ
Симон наречен Петар: Сенко ВЕЛИНОВ
Јуда Искариотски: Никола РИСТАНОВСКИ
Марија, мајка на Исус од Назарет: Искра ВЕТЕРОВА
Понтиј Пилат наследник на Јудеа: Јовица МИХАЈЛОВСКИ
Клаудија :Ѕвезда АНГЕЛОВСКА
Кајафа, правосвештеник на Ерусалим: Бранко ?ОРЧЕВ
Анна, бивш правосвештеник на Ерусалим: Сашко КОЦЕВ
Марија Магдалена: Сашка ПЕШЕВСКА
Луциус, Центурион: Гораст ЦВЕТКОВСКИ
?езабел: Драгана КОСТАДИНОВСКА
 
инспициент: Никола КИМОВСКИ
дизајн светло: Илија ТАРЧУГОВСКИ
тон мајстор: Александар ПЕТРОВСКИ
суфлер: Агна НИКОЛОВСКА
, 5 , 20:00; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Венко АНДОНОВСКИ  
КИНЕГОНДА ВО КАРЛАЛЕНД
Драмски театар - Скопје
: Сашо МИЛЕНКОВСКИ

Костимографија: Тихомир СПИРОВСКИ
 
:
Кандид: Драган СПАСОВ ДАЦ
Кинегонда: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ АЛЕКСИ?
Олошот: Сашо ТАСЕВСКИ
Пу-пу: Рубенс МУРАТОВСКИ
Пу: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
Малечката: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ АЛЕКСИ?
Карла од мостот: Бранко ?ОРЧЕВ
Докторот Панглос: Јелена ЖУГИ?
Мажот: Јелена ЖУГИ?
Окулистот: Зоран ЉУТКОВ
Гинекологот: Бранко ?ОРЧЕВ
Пијаницата: Зоран ЉУТКОВ
Службеничката: Зоран ЉУТКОВ
Тера ристо: Рубенс МУРАТОВСКИ
Американецот: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
Јасновидката: Бранко ?ОРЧЕВ
Сињор курва: Зоран ЉУТКОВ
Томас Мор: Дејан ЛИЛИ?
, 6 , 19:30; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Олег и Владимир ПРЕСНЈАКОВИ  
ТЕРОРИЗАМ
Н.Т. "Ј.Х.К. ?инот" - Велес
: Александар ИВАНОСКИ

Сценографија: Крсте ?ИДРОВ
Костимографија: Невенка ТАСЕВА ПЕТРОВИ?
 
:
Роберт РИСТОВ
Александар ?ЕОРГИЕВ
Јордан ВИТАНОВ
Кирил ГРАВЧЕВ
Кети БОРИСОВСКА
Самоил СТОЈАНОВСКИ
Слободанка ЧИЧЕВСКА
Кица ИВКОВСКА ВЕЉАНОВСКА
Маја ЉУТКОВ
Љубе ТЕРЗИЈЕВ
 
инспициент: Славиша ?ЕОРГИЕВ
тон мајстор: Лазо ТЕОВ
светло: Маријан ТОДОРОВСКИ
, 6 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Митруш КУТЕЛИ, Фаик КОНИЦА и Антон ЧЕТТА  
АЛБАНСКИ НО?И
Албански театар - Скопје
: Ентон КАЦА

 
:
Сефедин НУРЕДИНИ
Адриан АЗИРИ
?евдет ЈАШАРИ
Адем КАРАГА
Бесфорт ИДРИЗИ
Блерим ДАРЛИШТА
, 7 , 19:30; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Јордан ПЛЕВНЕШ и Илхами ЕМИН  
СИЈАХ КАЛЕМ
Н.У. Турски театар - Скопје
: Владо ЦВЕТАНОВСКИ

Асистент на режија: ?енап САМЕТ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Сценографија: Нурулах ТУН?ЕР
Музика: ?енгиз ИБРАХИМ
Арт дизајн: Владо ?ОРЕВСКИ
Стручен соработник: Рифат ЕМИН
 
:
Елјеса КАСО
Осман АЛИ
Несрин ТАИР
Зубејде СЕЛИМОВСКА
Филиз АХМЕТ
Сузан АКБЕЛГЕ
Билјана ЈОВАНОВСКА
Бедија БЕГОВСКА
?енап САМЕТ
Аксел МЕХМЕТ
Мустафа ЈАШАР
Салајдин БИЛАЛ
Бурханетин ИБРАХИМ
Береда РЕШИТ
?иат РЕШИТ
Танер СУЛЕЈМАН
, 8 , 19:30; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Горан СТЕФАНОВСКИ  
ТЕТОВИРАНИ ДУШИ
Ц.К. „Трајко Прокопиев“ - Н.Т. Куманово
: Јани БОЈА?И

Костимографија: Јани БОЈА?И
Дизајн: Тихомир СПИРОВСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОСКИ
 
:
Роберт ВЕЉАНОВСКИ к.г.
Владо ЈОВАНОВСКИ к.г.
Драгиша ДИМИТРИЈЕВСКИ
Љубица ГОЈКОВИ?
Горан ИЛИ?
Александра ПЕШЕВСКА
Вера РИСТОВСКА
Кети ДОНЧЕВСКА ИЛИ?
Љупчо ХА?И СТОЈАНОВ
Ивица ДИМИТРИЈЕВИ?
Весна ?УРКОВСКА к.г.
 
светло мајстор: Звонимир МИЦЕВСКИ
тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
инспициент: Антониот ПЕШЕВСКИ
суфлер: Љубинка ПЕТКОВСКА
гардеробер: Елизабета НАКЕВСКА
декоратери: Драги АНГЕЛОВСКИ, Бобан МИЛАНОВСКИ, Марјан МИЛАНОВСКИ, Јовица НИКОЛОВСКИ и Дејан ДИМЧЕВСКИ
директор: Роберт ПАВЛЕВСКИ
уметнички директор: Наташа КРСТЕВСКА
маркетинг: Митка МИЛКОВСКА
, 8 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Владимир МИЛЧИН и Марјан НЕ?АК  
ЦРНА СЕ ЧУМА ЗАДАДЕ
Н.У.Н.Т. Битола
: Владимир МИЛЧИН

Сценографија: Крсте. С. ?ИДРОВ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Марјан НЕ?АК
Светло: Димче СПАСЕВСКИ
 
:
Маја АНДОНОВСКА
Катерина АНЕВСКА
Петар ГОРКО
Валентина ГРАМОСЛИ
Радојка ДИМЕСКА
Марјан ?ОРГИЕВСКИ
Иван ЈЕРЧИ?
Васко МАВРОВСКИ
Мартин МИРЧЕВСКИ
Филип МИРЧЕВСКИ
Соња МИХАЈЛОВА
Никола ПРОЈЧЕВСКИ
Викторија СТЕПАНОВСКА
Јулијана СТЕФАНОВА
Александар СТЕФАНОВСКИ
Илина ЧОРЕВСКА
 
Инспициент: Боне СТОЈЧЕВСКИ
Суфлер: Радојка ДИМЕСКА
, 9 , 19:30; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Братислав ДИМИТРОВ  
ГЛОГОВИОТ ?БУН
Н.У.Ц.К. „Ацо Шопов“ - Н.Т. Штип
: Стојан СТОЈАНОСКИ

Сценографија и музика: Стојан СТОЈАНОВСКИ
Костимографија: Невенка ТАСЕВА ПЕТРОВИ?
Ликовно обликување: Боро МАТЕВСКИ
 
:
Мето: Јордан ВИТАНОВ
Стојна: Рујиш БЕГОВСКА
Трпе: Владимир ТУЛИЕВ
Симон: Пеце РИСТЕВСКИ
Петре: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Гробарот: Миле ВРАТЕОВСКИ
Стојан: Миланчо ?ЕОРГИЕВ-РОНЕ
Дончо: Виктор АРЕВ
Инспекторот: Методи БАСАРОВСКИ
Таткото: Душко СТОЈАНОВИ?
Мајката: Викторија ЈОВАНОВА
, 9 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Јордан ПЛЕВНЕШ  
ПОСЛЕДНИОТ ДЕН НА МИСИРКОВ
Н.У.Ц.К. "Антон Панов" - Н.Т. Струмица
: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Сценографија: Владо ?ОРЕСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
 
:
Крсте Петков Мисирков: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Екатерина Михајловна: Рујиш БЕГОВСКА
Сергеј Мисирков: Ванчо ВАСИЛЕВ
Милосрдна сестра: Ангелина ТРЕНЧЕВА
Војдан Чернодрински: Кољо ЧЕРКЕЗОВ
Александар Аркадијевич Ростковски и Бодуен Де Куртене: Васил МИХАИЛ
Ефтим Спространов: Ванчо КРСТЕВСКИ
Михаил од Копривштица: Коста АНГОВ
Доктор Давидов и Г-н Рашидов: Бранко БЕНИНОВ
Теодосија Гологанов: Томе МЕНТИНОВ
Петар Поп Арсов: Стојан ВЕЛКОВ – ТРН
Димитрија Чуповски: Кире ?ОРГИЕВ
, 10 , 19:30; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Бертолт БРЕХТ  
ТАПАНИ ВО НО?ТА
Ц.К. „Марко Цепенков“ - Н.Т. „Војдан Чернодрински“ - Прилеп
: Мартин КОЧОВСКИ

Превод: Благоја ИВЧЕСКИ
Сценографија: Јулијана ВОЈКОВА – НАЈМАН и Филип ЈОВАНОВСКИ
Костимографија: Јулијана ВОЈКОВА – НАЈМАН
Музика: ФОЛТИН
 
:
Андреас Краглер: Владимир ?ОР?ИЈОСКИ
Ана Балике: Илина ЧОРЕВСКА
Карл Балике, нејзин татко: Игор ТРПЧЕ
Амалија Балике, нејзина мајка: Марија СПИРКОСКА – ИЛИЕСКИ
Фридрих Мурк, свршеник: Андон ЈОВАНОВСКИ
Бабуш, новинар: Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Глуб, трговец со ракија: Александар ТОДЕСКИ
Сканке: Милан СЕКУЛОСКИ
Бултротер: Димитар ЦРЦОРОСКИ
Работник: Никола НАСТОСКИ
Аугусте, проститутка: Наташа НАУМОСКА
Роза Луксембург: Димитрина МИШКОСКА
 
светло: Ристе ГРКОСКИ
тон: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
, 10 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
«