. : English : .
 
   MTF
 
 
 
 
44.

"Σ "

05 - 11. , 2009
 
Жанина МИРЧЕВСКА  
ТАМУ, КАДЕ ШТО НЕ СУМ БИЛ
Ц.К. „Марко Цепенков“ - Н.Т. „Војдан Чернодрински“ - Прилеп
: Зоја БУЗАЛКОВСКА

Сценографија: Зоја БУЗАЛКОВСКА
Костимографија: Лира ГРАБУЛ
Асистент на костимографија: Раде ВАСИЛЕВ
Музика: Оливер ЈОСИФОВСКИ
 
:
Јула: Дарја РИЗОВА
Антон, вереник на Јула: Димитар ?ОР?ИЕВСКИ
Петар, татко на Јула, градоначалник: Игор ТРПЧЕ
Белиот петел, петелот на Антон: Зоран ИВАНОСКИ
Лудницата: Марија СПИРКОСКА – ИЛИЕСКИ
Школото: Наташа НАУМОСКА
Судот: Никола НАСТОСКИ
Црквата: Јасмина МИЦОВСКА – СТАНКОСКА
Златното ѕвоно, црквено ѕвоно: Александар ТОДЕСКИ
Живата кал: Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
 
светло: Ристе ГРКОСКИ
тон: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
, 5 , 00:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Дејвид ХАРОВЕР  
ЦРНА ПТИЦА
Буден театар - Скопје во соработка со Драмски театар - Скопје
: Бојан ТРИФУНОВСКИ

Продуцент: Киро ШОПОВ
Асистент продуцент: Симона ТОСКИЧ
Сценографија: Александар МИКИЧ
Музика: НЕТРИОТ
Видео: Кристијан ВОЈДАНОВСКИ
Светло и тон: Игор ГЕОРГИЕВ
 
:
Реј: Диме ИЛИЕВ
Уна: Милиана ЛЕНАК
Девојчето: Тамара ЈОЛЕВСКА
 
светло: Кире БУБУЛЕВСКИ
тон – мајстор: Димитар ИЛИОСКИ
, 6 , 00:00; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Дејвид МЕМЕТ  
ДИВИ ПАЈКИ
Ц.К. „Трајко Прокопиев“ - Н.Т. Куманово
: Кирил ПЕТРЕСКИ

Сценографија: Владо ?ОРЕСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
 
:
Горан ИЛИ?
Ивица ДИМИТРИЈЕВИ?
 
Светло мајстор: Звонимир МИЦЕВСКИ
Тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
Инспициент: Антониот ПЕШЕВСКИ
Суфлер: Љубинка ПЕТКОВСКА
Гардеробер: Елизабета НАКЕВСКА
Декоратери: Драги АНГЕЛОВСКИ, Бобан МИЛАНОВСКИ,
Марјан МИЛАНОВСКИ, Јовица НИКОЛОВСКИ и Дејан ДИМЧЕВСКИ
Директор: Роберт ПАВЛЕВСКИ
Уметнички директор: Наташа КРСТЕВСКА
Маркетинг: Митка МИЛКОВСКА
, 7 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Загорка ПОП АНТОСКА-АНДОВСКА  
ЛЕТ ВО ТРИ ГЛАВИ
Македонски народен театар - Скопје
: Никола РИСТОВ

Асистент на режија: Јован РИСТОВСКИ
Костимограф: Маја КИКИРИТКОВА
Музика: Димитар ПЕТРОВ, Антонио ДОЈЧИНОВСКИ
Лектор: Цветанка НЕДАНОВСКА
 
:
Оливер МИТКОВСКИ
Камка ТОЦИНОВСКИ
Александар МИКИ?
Александар ШЕХТАНСКИ
Борче НАЧЕВ
Владо ЈАЧЕВ
Игор АНГЕЛОВ
Славиша КАЕВСКИ
 
Тон: Ненад ТРПЕНОСКИ
Светло: Горјан ТЕМЕЛКОВСКИ
Инспициент: Горан МАНОВ
, 7 , 00:00; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Тихомир СТОЈАНОСКИ  
ЧЕРНОДРИНСКИ ЕКСПРЕС
Копродукција: Културен центар СКРБ И УТЕХА и Н.Т. "Ј.Х.К. ?инот" - Вел
: Јордан ВИТАНОВ

Музика: Јане ПЕНОВ
 
:
Јордан ВИТАНОВ
Слободанка ЧИЧЕВСКА
Страшко МИЛОШЕВСКИ
Едмонд СОТИР
Тихомир СТОЈАНОВСКИ
, 8 , 00:00; Црква "Св. Никола" - Варош
« 

 
ВАКА, ВАКА И ВАКА
Факултет за драмски уметности - Скопје

 
Испитна претстава на студентите по актерска игра на 2-ра година во класата на Владо ЦВЕТАНОВСКИ и Мими ТАНЕВС
, 9 , 00:00; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

Анджеј САРАМОНОВИЧ  
ТЕСТОСТЕРОН
Н.У.Н.Т. Битола
: Ненад ВИТАНОВ

Сценографија и костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Миодраг НЕ?АК
 
претстава по покана за свеченото затворање
 
:
Корнел: Никола ПРОЈЧЕВСКИ
Ставрос: Слободан СТЕПАНОВСКИ
Јанис: Марјан ?ОРГИЕВСКИ
Робал: Огнен ДРАНГОВСКИ
Фистах: Иван ЈЕРЧИ?
Тит: Филип МИРЧЕВСКИ
Третин: Петар СПИРОВСКИ
 
светло: Илија ДИМОВСКИ
инспициент: Боне СТОЈЧЕВСКИ
суфлер: Зорка ?АКОВСКА
, 11 , 20:00; НУЦК "Марко Цепенков"
«