. : English : .
 
   MTF
 
 
 
 
44.

"Σ "

05 - 11. , 2009
 
  , 5
19:30 Изложба "ДЕ НИРО"
  Фоаје - НУЦК "Марко Цепенков"   
20:00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
Доделување на наградите за животно дело
Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ
  СВЕТО СРЦЕ
  : Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ
  Македонски народен театар - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
00:00 Жанина МИРЧЕВСКА
  ТАМУ, КАДЕ ШТО НЕ СУМ БИЛ
  : Зоја БУЗАЛКОВСКА
  Ц.К. „Марко Цепенков“ - Н.Т. „Војдан Чернодрински“ - Прилеп
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )

  , 6
19:30 Венко АНДОНОВСКИ
  КИНЕГОНДА ВО КАРЛАЛЕНД
  : Сашо МИЛЕНКОВСКИ
  Драмски театар - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
22:00 Олег и Владимир ПРЕСНЈАКОВИ
  ТЕРОРИЗАМ
  : Александар ИВАНОСКИ
  Н.Т. "Ј.Х.К. ?инот" - Велес
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )
00:00 Дејвид ХАРОВЕР
  ЦРНА ПТИЦА
  : Бојан ТРИФУНОВСКИ
  Буден театар - Скопје во соработка со Драмски театар - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )

  , 7
19:30 Митруш КУТЕЛИ, Фаик КОНИЦА и Антон ЧЕТТА
  АЛБАНСКИ НО?И
  : Ентон КАЦА
  Албански театар - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
22:00 Дејвид МЕМЕТ
  ДИВИ ПАЈКИ
  : Кирил ПЕТРЕСКИ
  Ц.К. „Трајко Прокопиев“ - Н.Т. Куманово
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )
00:00 Загорка ПОП АНТОСКА-АНДОВСКА
  ЛЕТ ВО ТРИ ГЛАВИ
  : Никола РИСТОВ
  Македонски народен театар - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )

  , 8
12:00 АВАНГАРДАТА ВО ТЕАТАРОТ ВО МАКЕДОНИЈА
Модератор: Братислав ДИМИТРОВ
  Камерна сала "Сцена 105" - НУЦК "Марко Цеп   
19:30 Јордан ПЛЕВНЕШ и Илхами ЕМИН
  СИЈАХ КАЛЕМ
  : Владо ЦВЕТАНОВСКИ
  Н.У. Турски театар - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
22:00 Горан СТЕФАНОВСКИ
  ТЕТОВИРАНИ ДУШИ
  : Јани БОЈА?И
  Ц.К. „Трајко Прокопиев“ - Н.Т. Куманово
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )
00:00 Тихомир СТОЈАНОСКИ
  ЧЕРНОДРИНСКИ ЕКСПРЕС
  : Јордан ВИТАНОВ
  Копродукција: Културен центар СКРБ И УТЕХА и Н.Т. "Ј.Х.К. ?инот" - Вел
  Црква "Св. Никола" - Варош    ( )

  , 9
12:00 ТЕАТАРОТ ВО СЛУЖБА НА ДРАМСКАТА УМЕТНОСТ ИЛИ НА ЕСТРАДАТА
Модератор: Трајче КАЦАРОВ
  Камерна сала "Сцена 105" - НУЦК "Марко Цеп   
19:30 Владимир МИЛЧИН и Марјан НЕ?АК
  ЦРНА СЕ ЧУМА ЗАДАДЕ
  : Владимир МИЛЧИН
  Н.У.Н.Т. Битола
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
22:00 Братислав ДИМИТРОВ
  ГЛОГОВИОТ ?БУН
  : Стојан СТОЈАНОСКИ
  Н.У.Ц.К. „Ацо Шопов“ - Н.Т. Штип
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )
00:00
  ВАКА, ВАКА И ВАКА
  Испитна претстава на студентите по актерска игра на 2-ра година во класата на Владо ЦВЕТАНОВСКИ и Мими ТАНЕВС
  Факултет за драмски уметности - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )

  , 10
12:00 ЛИТЕРАТУРНИОТ ЈАЗИК И ТЕАТАРОТ
Модератор: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
  Камерна сала "Сцена 105" - НУЦК "Марко Цеп   
19:30 Јордан ПЛЕВНЕШ
  ПОСЛЕДНИОТ ДЕН НА МИСИРКОВ
  : Дејан ПРОЈКОВСКИ
  Н.У.Ц.К. "Антон Панов" - Н.Т. Струмица
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
22:00 Бертолт БРЕХТ
  ТАПАНИ ВО НО?ТА
  : Мартин КОЧОВСКИ
  Ц.К. „Марко Цепенков“ - Н.Т. „Војдан Чернодрински“ - Прилеп
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )

  , 11
20:00 СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ
Доделување на наградите
Анджеј САРАМОНОВИЧ
  ТЕСТОСТЕРОН
  : Ненад ВИТАНОВ
  претстава по покана за свеченото затворање
  Н.У.Н.Т. Битола
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )