. : English : .
 
   MTF
 
 
 
 
49.

"Σ "

06 - 13. , 2014
 
 
DIES IRAE
Факултет за драмски уметности - Скопје

 
Испит на студентите по актерска игра од трета година при ФДУ Скопје во класата на вонреден проф. Мими ТАНЕВСК
, 6 , 24:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

 
ЗАВЕТ
Културен Центар „Скрб и утеха – Тиха“
: Тихомир СТОЈАНОВСКИ

 
Молитвен - литургиски театар
, 7 , 21:00; Црква "Св. Никола" - Варош
« 

Жолт ПОЖГАЈ  
ЛИЗЕЛОТА
Копродукција Дом на културата „Тошо Арсов“ Виница и Факултет за
: Саша НАЦЕВСКИ

Сценографија: Крсте С. ?ИДРОВ
Кореографија: Бојан ЛАЗАРОВ
Анимации и цртежи: Рајан ВУДВАРД, Симона ТРАЈЧЕСКА
Избор на музика: Саша НАЦЕВСКИ
 
Дипломска претстава на студент од отсекот театарска режија во класата на вон. проф. М-р Златко СЛАВЕНСКИ, пом.
 
:
Лизелота: Жаклина ПЕТРОВСКА
Карл, Лудвиг, Хенрик, Хајнрих, Роланд, Николас, Човекот во црн костум: Столе МИЦОВ
 
Светло мајстор: Ѕвонко ЈОВАНОВ
Тон мајстор: Божидар АНАКИЕВ
Фризер: Глигор ГАЛЕСКИ
Гардеробери: Марија КОСТАДИНОВА, Меланија ВЕЛИНОВСКА
, 7 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Мила ЈОВАНОВИ?  
ШАХ-МАТ, ЉУБОВ МОЈА
Факултет за драмски уметности - Скопје
: Ивана АНГЕЛОВСКА

 
Краток драмски текст на Мила ЈОВАНОВИ? студент по драматургија во класата на вонреден проф. Маја СТЕВАНОВИ?
, 8 , 22:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Владимир ?УР?ЕВИ?  
НЕ СЕ КЛАДИ НА ЕНГЛЕЗИ
Продукција АУДЕНЦИЈА
: Синиша ЕФТИМОВ

 
:
Оливер МИТКОВСКИ
Сашко КОЦЕВ
Александар МИКИ?
, 9 , 24:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Душан РИСТЕВСКИ  
БОРЕЊЕ СО МЕЧКА
Австралиско-Македонски театар од Сиднеј
: Стефо НАНЦУ

 
:
Васко СРБИНОВСКИ
Ирена ВЕЉАНОВА
Никола АПОСТОЛОВСКИ
Валентина АПОСТОЛОВСКА
Стефани СТЕПАНОВСКА
Јаворка КОТЕВСКА
Самоил МИТРЕВСКИ
Владо САЗДАНОВ
Мена РИСТЕВСКА
, 10 , 24:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Маргарит МИНКОВ  
КАМИНОТ
НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица
: Васил МИХАИЛ

 
:
Хенри: Коста АНГОВ
Ирис: Јасмина ВУЧКОВА
, 11 , 24:00; НУЦК "Марко Цепенков"
« 

 
СТИЛ
Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА – Скопје

 
Испит - АКТЕРСКА ИГРА V, класата ја води: Доц. М-р. Роберт ВЕЉАНОВСКИ
, 12 , 24:00; Театар "Војдан Чернодрински"
« 

Марк КАМОЛЕТИ  
СТЈУАРДЕСИ
НУ Театар „Комедија“ - Скопје
: Синиша ЕФТИМОВ

Сценографија: Илина АНГЕЛОВСКА
Костимографија: Илина АНГЕЛОВСКА
Музика: Драган ?АКОНОВСКИ - Шпато
 
:
Бернард: Атанас АТАНАСОВСКИ
Роберт: Валентин КОСТАДИНОВСКИ - Тино
Берта: Марија КОНДОВСКА
Габриела: Кристина ЛАСОВСКА
Глорија: Нина ДЕАН
Грета: Тања МИЦКОВ
 
Шминкер: Небојша ПЕШЕВСКИ
Инспициент: Нујрамет РУШИТИ
Суфлер: Сања СТОЈКОВСКА
Светло-Мајстор: Дарко АЦКОВСКИ
Тон-мајстор: Томи АНЧОВ
, 13 , 20:00; НУЦК "Марко Цепенков"
«