. : English : .
 
   MTF
 
 
 
 
49.

"Σ "

06 - 13. , 2014
 
  , 6
19:30 Изложба
Василие ПОПОВИ? - Цицо (1914-1962)
  Ликовна галерија - НУЦК "Марко Цепенко   
20:00 Ретроспективна изложба на ликовната колонија "ДЕ НИРО"
  Фоаје - НУЦК "Марко Цепенков"   
20:00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ
Доделување на наградите за животно дело
Хенрик ИБЗЕН
  ХЕДА ГАБЛЕР
  : Ѕвездана АНГЕЛОВСКА
  НУ Народен театар – Битола
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
24:00
  DIES IRAE
  Испит на студентите по актерска игра од трета година при ФДУ Скопје во класата на вонреден проф. Мими ТАНЕВСК
  Факултет за драмски уметности - Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )

  , 7
19:00 Јордан ПЛЕВНЕШ
  ВЕЧНАТА КУ?А
  : Дејан ПРОЈКОВСКИ
  НУ Македонски народен театар – Скопје
  НУ Македонски народен театар – Скопје    ( )
21:00
  ЗАВЕТ
  : Тихомир СТОЈАНОВСКИ
  Молитвен - литургиски театар
  Културен Центар „Скрб и утеха – Тиха“
  Црква "Св. Никола" - Варош    ( )
22:00 Жолт ПОЖГАЈ
  ЛИЗЕЛОТА
  : Саша НАЦЕВСКИ
  Дипломска претстава на студент од отсекот театарска режија во класата на вон. проф. М-р Златко СЛАВЕНСКИ, пом.
  Копродукција Дом на културата „Тошо Арсов“ Виница и Факултет за
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )

  , 8
19:30 Алдо НИКОЛАЈ
  ХАМЛЕТ ВО ПИКАНТЕН СОС
  : Александра КАРДАЛЕВСКА
  НУ Театар „Комедија“ – Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
22:00 Рефет АБАЗИ
  ЖИВОТ ПОД КИРИЈА
  : Лука КОРТИНА
  НУ Албански театар – Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"   
22:00 Мила ЈОВАНОВИ?
  ШАХ-МАТ, ЉУБОВ МОЈА
  : Ивана АНГЕЛОВСКА
  Краток драмски текст на Мила ЈОВАНОВИ? студент по драматургија во класата на вонреден проф. Маја СТЕВАНОВИ?
  Факултет за драмски уметности - Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )

  , 9
12:00 Трибина:
Музиката во театарските претстави
Модератор: Дејан ПРОЈКОВСКИ
  НУЦК "Марко Цепенков"   
19:00 Тадеуш СЛОБО?АНЕК
  НАШИОТ КЛАС
  : Владимир МИЛЧИН
  НУ Театар за деца и младинци – Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )
22:00 Мариус фон МАЈЕНБУРГ
  КАМЕН
  : Билге ЕМИН
  НУ Турски театар – Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
24:00 Владимир ?УР?ЕВИ?
  НЕ СЕ КЛАДИ НА ЕНГЛЕЗИ
  : Синиша ЕФТИМОВ
  Продукција АУДЕНЦИЈА
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )

  , 10
12:00 Промоција на нови имиња во македонската драма
Промотори: дипл. драматург Василка АВРАМОВСКА и М
  НУЦК "Марко Цепенков"   
19:30 Питер ШЕФЕР
  МРАЧНА КОМЕДИЈА
  : Спасое МИЛОВАНОВИ?
  НУЦК „Ацо Шопов“ - Театар Штип
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )
22:00 Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ
  ЕВАНГЕЛИЕ НА ГЛУПОСТА (Далај мама во два дела)
  : Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ
  НУ Драмски театар – Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
24:00 Душан РИСТЕВСКИ
  БОРЕЊЕ СО МЕЧКА
  : Стефо НАНЦУ
  Австралиско-Македонски театар од Сиднеј
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )

  , 11
12:00 Промоција на театарска литература
  НУЦК "Марко Цепенков"   
19:30 Давид ФАР
  ИНСПЕКТОРОТ ОД ОН
  : Агим СОПИ
  НУ Тетовски театар – Тетово
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
22:00 Бертолт БРЕХТ
  ШВЕЈК ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА
  : Мартин КОЧОВСКИ
  Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )
24:00 Маргарит МИНКОВ
  КАМИНОТ
  : Васил МИХАИЛ
  НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )

  , 12
12:00 Промоција на театарска литература
  НУЦК "Марко Цепенков"   
19:30 Вилијам ШЕКСПИР
  КРАЛ ЛИР
  : Звезда АНГЕЛОВСКА
  НУЦК „Ј.Х.К ?инот“ - Театар Велес
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )
22:00 ?орџ ОРВЕЛ
  1984
  : Дејана НИКОЛОВСКА
  НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )
24:00
  СТИЛ
  Испит - АКТЕРСКА ИГРА V, класата ја води: Доц. М-р. Роберт ВЕЉАНОВСКИ
  Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА – Скопје
  Театар "Војдан Чернодрински"    ( )

  , 13
12:00 ПРЕСС КОНФЕРЕНЦИЈА
соопштување на одлуката на оценувачката комисија
  НУЦК "Марко Цепенков"   
20:00 СВЕЧЕНО ЗАТВОРАЊЕ
Доделување на наградите
Марк КАМОЛЕТИ
  СТЈУАРДЕСИ
  : Синиша ЕФТИМОВ
  НУ Театар „Комедија“ - Скопје
  НУЦК "Марко Цепенков"    ( )