Mobile Classic
 
Македонски Театарски Фестивал "Војдан Чернодрински" - Прилеп
53 МТФ

53 Македонски Театарски Фестивал

ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ

08 - 15 јуни 2018, Прилеп

НИЧИЈА ЗЕМЈА - Плакат

НУ Македонски народен театар – Скопје

Данис ТАНОВИЌ и Александар МОРФОВ

НИЧИЈА ЗЕМЈА

Режија: Александар МОРФОВ

Петок, 8 јуни - 20:00

сцена: НУЦК "Марко Цепенков"

ДОКТОР ФАУСТ - Плакат

НУ Народен театар – Битола

Кристофер МАРЛОУ и текстови на режисерот и драматургот

ДОКТОР ФАУСТ

Режија: Андраш УРБАН

Сабота, 9 јуни - 19:30

сцена: НУЦК "Марко Цепенков"

ЦАРОТ ВЛАДИСЛАВ - Плакат

НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица

Борис ЈАНКОВ

ЦАРОТ ВЛАДИСЛАВ

Режија: Бранко СТАВРЕВ

Недела, 10 јуни - 22:00

сцена: НУЦК "Марко Цепенков"

КРАЛ ЛИР - Плакат

НУ Турски театар – Скопје

Вилијам ШЕКСПИР

КРАЛ ЛИР

Режија: Диего Де БРЕА

Понеделник, 11 јуни - 19:30

сцена: НУЦК "Марко Цепенков"

ЖЕНИТЕ - Плакат

НУ Албански театар – Скопје

Роберт ТОМАС

ЖЕНИТЕ

Режија: Ќендрим РИЈАНИ

Вторник, 12 јуни - 22:00

сцена: НУЦК "Марко Цепенков"

ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО - Плакат

НУ Драмски театар – Скопје

Дејл ВАСЕРМАН / Кен КИСИ

ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО

Режија: Ристо АЛЕКСОВСКИ

Среда, 13 јуни - 22:00

сцена: НУЦК "Марко Цепенков"

КЛЕТНИЦИ - Плакат

Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Виктор ИГО

КЛЕТНИЦИ

Режија: Мартин КОЧОВСКИ

Сабота, 9 јуни - 22:00

сцена: Театар "Војдан Чернодрински"

ЕДНАШ СВЕТ ИЗГРАДИВ - Плакат

НУ Театар за деца и младинци – Скопје

по мотиви од романот „Сидарта“ на Херман ХЕСЕ

ЕДНАШ СВЕТ ИЗГРАДИВ

Режија: Јане СПАСИЌ

Недела, 10 јуни - 19:30

сцена: Театар "Војдан Чернодрински"

БОГ НА МАСАКРОТ - Плакат

НУЦК „Ацо Шопов“ - Театар Штип

Јасмина РЕЗА

БОГ НА МАСАКРОТ

Режија: Нела ВИТОШЕВИЌ

Понеделник, 11 јуни - 22:00

сцена: Театар "Војдан Чернодрински"

ДОНИ ДАРК - Плакат

НУ Театар „Комедија“ – Скопје

по мотиви на Леонард ГЕРШ

ДОНИ ДАРК

Режија: Роберт РИСТОВ

Вторник, 12 јуни - 19:30

сцена: Театар "Војдан Чернодрински"

ТОАЛЕТ ЗА ДАМИ - Плакат

НУЦК „Ј.Х.К Џинот“ - Театар Велес

Родолфо САНТАНА

ТОАЛЕТ ЗА ДАМИ

Режија: Деан ДАМЈАНОВСКИ

Среда, 13 јуни - 19:30

сцена: Театар "Војдан Чернодрински"

УЖЕГНАТОСТ - Плакат

Продукција: АРТОПИЈА - Скопје

Иван ВИСКОЧИЛ

УЖЕГНАТОСТ

Режија: Владимир МИЛЧИН

Четврток, 14 јуни - 19:30

сцена: Театар "Војдан Чернодрински"

ВЕСТИ

Затворен 53 МТФ
Со доделувањето на наградите и претставата „Не сега, драга“ на Театар „Комедија“ – Скопје, одиграна во чест на наградените свечено беше затворен 53-от МТФ.