Mobile Classic
 
НАСЛОВНА
53 МТФ

53 Македонски Театарски Фестивал

ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ

08 - 15 јуни 2018, Прилеп

ВЕСТИ

Усвоена програмата за 54 МТФ
Собранието на фестивалот ја усвои предложената програма на уметничкиот директор. Во официјалната програма на 54-то издание на фестивалот ќе бидат прикажани 8 претстави: „МАКБЕТ“ на НУ Македонски народен театар – Скопје, „СТРАНЦИ“ на НУ Драмски театар – Скопје, „НА ОТВОРЕНО“ на НУ Театар „Комедија“ – Скопје, „СМРТТА НА ДАНТОН“ на НУ Албански театар – Скопје, „ФИЗИКА НА ТАГАТА“ на НУЦК „Трајко Прокопив“ - Театар Куманово, „БАКХИ-КРАТОК ПРЕГЛЕД НА РАСПАДОТ“ на НУ Народен театар – Битола, „ЖИВОТИНСКА ФАРМА“ на НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица и „ПИРЕЈ“ на Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп.
Фестивалот ќе се одржи во периодот од 7 до 15 јуни 2019.