Mobile Classic
 
ОРГАНИЗАЦИЈА

53. МАКЕДОНСКИ ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ
"ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ"
ПРИЛЕП

Покровители:
МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
СОБРАНИЕ НА ОПШТИНА ПРИЛЕП


Уметнички директор:

Катарина КОЦЕВСКА

Извршен одбор на МТФ:

Менче КАРАЏОСКА - претседател
Катарина ИЛИЕВСКА-СИЛЈАНОВСКА - член
Иван ЈЕРЧИЌ - член
Никола РИСТОВ - член
Наџи ШАБАН - член

Собрание на МТФ:

Катарина ИЛИЕВСКА-СИЛЈАНОВСКА – НУ Театар за деца и младинци - Скопје
Иван ЈЕРЧИЌ – НУ Народен Театар - Битола
Адем КАРАГА – НУ Албански Театар - Скопје
Менче КАРАЏОСКА – НУЦК „Марко Цепенков“ - Прилеп
Младен КРСТЕВСКИ – НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Велес
Ванчо РИСТОВ – НУЦК „Антон Панов“ - Струмица
Никола РИСТОВ – НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип
Саше РИСТОВСКИ – НУ Театар „Комедија“ - Скопје
Стрезо СТАМАТОВСКИ – НУЦК „Григор Прличев“ - Охрид
Маја СТЕВАНОВИЌ – ФДУ - Скопје
Сашо ТАСЕВСКИ – НУ Драмски Театар - Скопје
Сашо ТОДОРОВСКИ – НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово
Симона УГРИНОВСКА – НУ МНТ - Скопје
Арсим ФАЗЛИЈА – НУ Тетовски Театар - Тетово
Наџи ШАБАН – НУ Турски Театар - Скопје

Жири:

Мими ТАНЕВСКА-СРБИНОВСКА - претседател

Дипломирала 1984 година на Факултет за драмски уметности во Скопје. Од 1985 до 1999 година е редовно вработена во НУ Македонски народен театар-Скопје. Добитник е на Стериината награда во 1988 година. Од 1999 година е вработена на УКИМ Факултет за драмски уметности во Скопје, а во 2015 е избрана за Продекан за настава и до денес работи како редовен професор по Актерска игра.

Јасна НОВАКОВ - член

Дипломирала 1984 година на Факултет за драмски уметности-Белград, отсек-организација на сценски и културно уметнички дејности. Стекнува академска титула-магистер на науки од областа театрологија на истиот факултет во 1999 година. Од 1984 до 2014 година работи како уметнички секретар на театарот Атеље 212-Белград. Од 2015-та работи на местото извршен директор на Звездара театар-Белград. Во театарот најмногу сака да биде публика.

Драган СПАСОВ-ДАЦ - член

Завршил факултет за Драмски уметности. Член на НУ Драмски театар-Скопје од 1992 до 2016. Од 2016-та станува член на НУ Македонски народен театар. Играл во многу претстави и е еден од нашите најнаградувани актери. За театарот вели: Театарот не е професија, театарот е љубов!

Секретар на МТФ:

Стојан ДАМЧЕСКИ

Технички Секретар:

Љупчо ТОДОРОСКИ

Податоци за WEB:

Институт за театрологија при ФДУ - Скопје.


Македонски театарски фестивал
„ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ - ПРИЛЕП
Центар за култура „Марко Цепенков“
7500 Прилеп
Република Македонија

тел: (048) 425 520
e mail: info@mtf.com.mk
www.mtf.com.mk