57 MTF
09 - 16 јуни 2023, Прилеп

Импресум

57. МАКЕДОНСКИ ТЕАТАРСКИ ФЕСТИВАЛ
"ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ"
ПРИЛЕП

Покровители:
МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА
ОПШТИНА ПРИЛЕП

Уметнички директор:

д-р Ана СТОЈАНОСКА

Собрание на МТФ:

Сашо ДИМОСКИ – НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Велес
Катерина ИЛИЕВСКА СИЛЈАНОВСКА – НУ Театар за деца и младинци - Скопје
Иван ЈЕРЧИЌ – НУ Народен Театар - Битола
Адем КАРАГА – НУ Албански Театар - Скопје
Трајче КАЦАРОВ – НУЦК „Ацо Шопов“ - Штип
Јасмина МИЦОВСКА СТАНКОСКА – Театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп
Беким САЛИУ – НУ Тетовски театар - Тетово
Горан СИМОНОСКИ – НУЦК „Григор Прличев“ - Охрид
Драган СПАСОВ – НУ Драмски Театар - Скопје
Дарко Јан СПАСОВ – НУ Театар „Комедија“ – Скопје
Танкица СТОЈАНОВА – НУЦК „Антон Панов“ - Струмица
Несрин ТАИР – НУ Турски Театар - Скопје
Мими ТАНЕВСКА СРБИНОВСКА – ФДУ - Скопје
Сашо ТОДОРОВСКИ – НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Куманово
Дијана ТОСКА – НУ Албански театар за деца и млади - Скопје
Симона УГРИНОВСКА – НУ Македонски народен театар - Скопје

Секретар на МТФ:

Стојан ДАМЧЕСКИ

Податоци за WEB:

Користени податоци од монографијата „ПРОЕКТ ЧЕРНОДРИНСКИ“ издадена по повод јубилејот од 50 години Македонски театарски фестивал „ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“.

Институт за театрологија при ФДУ - Скопје.

Македонски театарски фестивал
„ВОЈДАН ЧЕРНОДРИНСКИ“ - ПРИЛЕП
Центар за култура „Марко Цепенков“
7500 Прилеп
Република Северна Македонија

тел: (048) 425 520
e mail: info@mtf.com.mk
www.mtf.com.mk

Loading...